Μιχαλόπουλος Νικόλαος – Αναπλ. Καθηγητής Χειρουργικής

Ο Δρ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος αποφοίτησε αρχικά από το Βιολογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1998 και έπειτα από κατατακτήριες εξετάσεις φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2003 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής και στη συνέχεια κατά τα έτη 2006-2012 εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική στην Α’ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών που εδράζεται στο Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο». Ταυτόχρονα κατά τα έτη 2007-2009 έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Μετεκπαιδεύτηκε στη Χειρουργική Ογκολογία και την Ογκοπλαστική Χειρουργική του Μαστού σε ερευνητικά κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας μεταξύ των οποίων το Royal Marsden Hospital, το Royal Free Hospital και το Whittington Ηospital του Λονδίνου. Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο αναγορεύτηκε Honorary Lecturer στο Division of Surgery and Interventional Science του University College London. Επίσης, τo 2013 έλαβε μετά από εξετάσεις το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Χειρουργικής Μαστού (European Breast Surgery Qualification).

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε αρχικά ως Επιστημονικός Συνεργάτης και εν συνεχεία ως Πανεπιστημιακός Υπότροφος στη Μονάδα Μαστού της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», καθώς και ως Συνεργάτης στη Μονάδα Μαστού των νοσοκομείων “Mediterraneo” και «Μητέρα». Τον Οκτώβριο του 2018 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής και τον Μάρτιο του 2023 εξελίχθηκε σε Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαθέτει πλούσιο ερευνητικό, συγγραφικό και συντακτικό έργο καθώς έχει άνω των 100 δημοσιεύσεων σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, πληθώρα δημοσιεύσεων σε ελληνικά περιοδικά, κεφαλαίων σε βιβλία και ανακοινώσεων και εισηγήσεων σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια. Έχει επίσης συμμετάσχει ως ερευνητής σε μεγάλο αριθμό κλινικών μελετών και χρηματοδοτούμενων ερευνητικών προγραμμάτων.

Έχει λάβει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις όπως υποτροφία ως International Guest Scholar του 2015 από το American College of Surgeons και υποτροφίες από τη European Society of Surgical Oncology, την Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία και το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Επίσης έχει λάβει συνολικά 14 βραβεία και επαίνους για εργασίες που παρουσιάσθηκαν σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 23, Αμπελόκηποι T.K 11523

info@breastcure.gr