Νικήτα Αλεξάνδρα – Ακτινοδιαγνώστης

Η Αλεξάνδρα Νικήτα εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1993. Το 1998 απέκτησε την ειδικότητα ακτινοδιαγνωστικής (ειδίκευση στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας της Ιατρικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο) και από το 2004 είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (διδακτορική διατριβή με θέμα «Αξιολόγηση ευρημάτων Αξονικής Τομογραφίας σε χωροκατακτητικές εξεργασίες πεπτικού συστήματος με χρήση τεχνικών ψηφιακής επεξεργασίας της εικόνας», Φεβρουάριος 2004, βαθμός: Άριστα).

Από τον Μάιο 2000 έως τον Αύγουστο 2002 ήταν Επιστημονική Συνεργάτις στο Β΄ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ιατρική Σχολή στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο και από τον Σεπτέμβριο 2002 έως τον Φεβρουάριο 2007 κατείχε θέση Ειδικού Επιστήμονα ΠΔ 407/80 στο ίδιο Εργαστήριο. Από τον Μάιο 2002 έως τον Ιούνιο το 2017 ήταν Επιστημονικά υπεύθυνη του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας της Κλινικής «Νέο Αθήναιον». Το 2007 ίδρυσε Ιατρική Ανώνυμη Εταιρεία (της οποίας για 4 έτη ήταν Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος) και το Διαγνωστικό Κέντρο «Διάκεντρο» (με επιστημονική υπευθυνότητα) το οποίο μεταβίβασε το 2011 στην Πολυεθνική Ιατρική Εταιρεία “EUROMEDIC” (σήμερα Affidea).

Η Αλεξάνδρα Νικήτα έχει λάβει διακρίσεις και επαίνους, όπως το βραβείο καλύτερης προφορικής παρουσίασης στο πρώτο μεσογειακό συνέδριο επεμβατικής διάγνωσης νοσημάτων θώρακος, τον έπαινο αναρτημένης ανακοίνωσης από το 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ογκολογίας το Νοέμβριο του 1997, διάκριση παρουσίασης στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Μάρτιος 1998 και βραβείο των καλύτερων αναρτημένων ανακοινώσεων στο ESGAR τον Ιούνιο 2003.

Γνωρίζει άριστα δύο ξένες γλώσσες (αγγλική και γαλλική) και είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών εταιρειών.

Η Αλεξάνδρα Νικήτα έχει πλούσιο κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο. Έχει συμμετοχή σε  ξενόγλωσσες (με σημαντικό αριθμό βιβλιογραφικών αναφορών), ελληνικές και  ξενόγλωσσες ηλεκτρονικές δημοσιεύσεις και πλήθος  ανακοινώσεων σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια .

Η Αλεξάνδρα Νικήτα έχει διδάξει προπτυχιακά, μετεκπαιδευτικά και εργαστηριακά μαθήματα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και τη Νοσηλευτική Σχολή του ίδιου ιδρύματος. Τέλος, η κυρία Νικήτα διαθέτει σημαντική ερευνητική εμπειρία με συμμετοχή ως έμμισθη ερευνήτρια σε 11 ερευνητικά έργα (Ευρωπαϊκά, της ΓΓΕΤ, του Πανεπιστημίου Αθηνών) με αντικείμενο εξελιγμένες τεχνολογίες απεικόνισης.

Τον Ιούνιο 2007, η Ιατρός ολοκλήρωσε τη μετεκπαίδευσή της σε διαγνωστικές μεθόδους μαστού (μαστογραφία, υπερηχογράφημα, μαγνητική τομογραφία, βιοψίες), στο Πανεπιστημιακό Ακτινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Polyclinico Tor Vergata της Ρώμης και τον Μάρτιο του 2012 παρακολούθησε τις εργασίες του Επεμβατικού Τμήματος Απεικόνισης Μαστού του Istituto Europeo di Oncologia (IEO) στο Μιλάνο.

Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται ως διευθύντρια του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού στο Νοσοκομείο Mediterraneo και από το 2019 ως επιστημονική συνεργάτις του Τμήματος Απεικόνισης Μαστού της κλινικής “Λευκός Σταυρός”. Από τον Αύγουστο του 2018 είναι επιστημονική συνεργάτις του Τμήματος Μαστογραφίας του Ευγενίδειου Θεραπευτήριου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Κηφισίας 23, Αμπελόκηποι T.K 11523

info@breastcure.gr